Eksperts pastāstīja, kā uzglabāt vasaras riepas ziemā, lai pavasarī nebūtu jāpērk jaunas

Auto riepu eksperts Maikls Sandejs pastāstīja, kā pareizi uzglabāt vasaras riepass, lai tās nesabojātos aukstajā sezonā.

Pēc viņa teiktā, ir ļoti svarīgi ievērot šos noteikumus, jo nepareiza uzglabāšana novedīs pie tā, ka pavasarī nāksies iegādāties jaunas riepas.

Pirmkārt, pirms uzglabāšanas riepas ir rūpīgi jāiztīra, vai vēl labāk – jānomazgā. Ja gumijas tiek uzglabātas uz diskiem, ir jāatbrīvo spiediens, taču tās nedrīkst pilnībā izspiest. Spiedienu no riepām atlaidiniet līdz aptuveni 1,5 atmosfērām.

Lasi vēl: Miesnieks atklāja noslēpumu, kā iegūt ideālu ēdienu no jebkuras gaļas

Novietojiet riteņus vēsā un sausā telpā, kur neieplūst tieša saules gaisma. Piemērota ir arī garāža, taču tajā nedrīkst būt auksts. Neglabājiet eļļas, šķīdinātājus, benzīnu riepu tuvumā – ķīmiskās vielas ziemas laikā bojās riepu materiālu.

Vislabāk riepas piekarināt pie sienas, uzliekot diskus uz tapām, lai nedeformētos ne pati gumija, ne tās protektors. Riepas nedrīkst uzglabāt uz grīdas, nemaz nerunājot par to, ka tās būtu sakrautas viena uz otras, jo tās ļoti ātri bojājas.

Lai nodrošinātu labākos apstākļus, Sandejs iesaka izlasīt instrukciju riepām – tajā var būt norādītas konkrētā tipa vasaras riepu uzglabāšanas īpatnības.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment